Skip to main content
Vermijd boetes dankzij de installatie van een hoogwaardig weegsysteem in uw campers. Zo beschikt u, als bestuurder, te allen tijde over de juiste informatie beschikt mbt het gewicht van uw voertuig.
  • Duidelijk scherm met alle nodige info
  • Vermindering van overmatige slijtage van de ophanging en banden
  • Voertuig altijd correct geladen
  • Geen onderhoud
  • Werkt op voertuigen met spiraalveren en bladveren
  • Werkt op voertuigen voorzien van volautomatische luchtvering
Camper

Controles

De invoering van Weigh in Motion (WIM) in België verhoogt de efficiëntie van onderschepping van overbeladen voertuigen tot 83%, in plaats van de gebruikelijke 15-20%.

Boetes

Het overschrijden van de MTM kan resulteren in gevangenisstraffen van acht dagen tot één jaar en boetes variërend van €400 tot €40.000, afhankelijk van het overschrijding gewicht.

Onze werking

We voorzien aparte sensoren voor elk wiel, waarvan realtime data wordt gezonden naar een monitor bij de bestuurder. Zo kan deze de MTM en maximale aslasten nauwkeurig opvolgen.

VanWeigh scherm

Het VanWeigh weegsysteem zorgt ervoor dat u, als bestuurder, te allen tijde over de juiste informatie beschikt m.b.t. het gewicht van uw voertuig. Het systeem is voorzien van een scherm waarop je alle info in realtime kan aflezen. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel de Maximaal Toegelaten Massa (MTM) van het voertuig als de afzonderlijke maximale aslasten.

Zodra 1 van deze maximale waarden wordt overschreden, wordt u onmiddellijk verwittigd. Zo kan u tijdig de lading aanpassen zodat u in geen geval overladen rondrijdt.

Elk wiel wordt voorzien van een aparte sensor die op hun beurt het juiste gewicht per wiel doorstuurt naar de computer. De intelligente computer zal deze informatie verwerken en doorsturen naar het scherm in de bestuurdersruimte. Op het scherm kan u de MTM en maximale aslasten nauwkeurig opvolgen.

VanWeigh Sensor toestel

Veelgestelde vragen

Kan ik het weegsysteem zelf installeren?

Ja, maar voor de correcte werking van het systeem dienen de 4 sensoren te worden gekalibreerd. Dit doe je aan de hand van gekalibreerde weegschalen onder elke wiel. Indien de kalibratie niet correct is uitgevoerd, zal de werking van het systeem niet nauwkeurig zijn. Je laat het best plaatsen en kalibreren door een erkend(e) verdeler/inbouwstation.

Kan ik het systeem later laten overbouwen op mijn nieuw voertuig?

Ja zeker, het weegsysteem kan worden overgebouwd op voorwaarde dat de soort vering gelijk is (mechanische vering vs luchtvering). Indien de vering schilt kan het voldoende zijn om enkel andere sensoren aan te kopen.

Is het weegsysteem onderhoudsvrij?

Ja, volledig onderhoudsvrij. Om de correcte werking van het systeem te bewaren, raden we aan om het jaarlijks opnieuw te kalibreren. Dit heeft te maken met de vermoeidheid van de originele vering.

Wat kost zo’n systeem?

Voor bladgeveerde/spiraalgeveerde voertuigen moet u € 2.499 excl btw rekenen, voor luchtgeveerde voertuig komt er € 100 per luchtgeveerde as bij.